♥♥♥ Our Family ♥♥♥

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Followers

Thursday, 20 June 2019

Si Bulus Kawan Adik

20.06.2019 Khamis 
Khayra 2thn 8bulan

Tadi duk sibuk mengayuh basikal, ni sibuk duk kacau si kucing. Sebenarnya kucing ni comel sangat. Kucing betina tau.... Datangnya tidak dijemput perginya tidak dihalau..... Ikutkan mesti kucing comel ni bertuan, tapi entah kenapa ia dari datang menumpang makan terus jadi menumpang tidur+tergolek² teus dalam rumah kami... Khayra ni pula berani² takut je dengan si comel. Kalau terkena kuku tajam si meow mau dia menjerit kemudian marah² si kucing tu. Tak lama kang dia sibuk cari kucing tu balik nak mengacau.

Siang malam memang rajin jalan² dan tidur serta bermain dalam rumah. Tapi bila malam sila tidur di luar sambil jaga rumah ye. Mama bukanlah sejenis yang mesra alam sangat dengan si meow sebab Mama pun takutkan kukunya yang tajam tu..Pagi² sebelum hantar Adik ke rumah AtokNenek, hantar Kakak Aqilah ke sekolah seterusnya ke tempat kerja, mesti di meow ni muncul depan pintu mengiau² minta makan... Ada seekor lagi warna oren si jantan. Lupa pula nak ambil gambar. Next entry pula... Kawan main Adik juga tu. Kesayangan si Ayah.