♥♥♥ Our Family ♥♥♥

"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Followers

Tuesday, 26 April 2016

Bakal Ibu...Jom Request Sample Susu Percuma

26 April 2016 Selasa

Tak ingat tarikh dan hari...cuma masa tu Ninie mood rajin datang nak mengadap internet di waktu rehat.... Tiba² datang angin nak search pasal susu yang sesuai untuk ibu mengandung. Al maklumlah sekarang pelbagai jenama susu di pasaran untuk ibu² hamil ni. Siap dengan perasa lagi. Jika sekitar tahun 2001 semasa Ninie mengandungkan anak sulung : Muhammad Ihsan, seingat Ninie susu yang popular ketika itu adalah jenama Anmum dan itulah yang Ninie minum. Twin dan si bongsu Aqilah Ninie tak minum susu sebab langsung tak boleh nak telan rasanya. Asal masuk tekak jadi kembang semangkuk dan loya gitu. Sudahnya sampai melahirkan Twin dan Aqilah susu tu beku macam tu je....

Jom bakal² ibu jenguk² link dibawah dan request sample ye... Cuma isikan maklumat diri sahaja... Ada juga yang kena jadi member tapi jangan risau... Ianya percuma.....bayaran pos pun TIADA. Ada yang akan call kita untuk dapatkan kepastian... Jangan risau... Pegawai khidmat pelanggan tu sekadar mahu bertanyakan kandungan dah berapa minggu/bulan, kandungan anak yang ke berapa dan sekarang sedang minum susu apa serta mahukan pengesahan sahaja.

Namun bila banyak membaca dari encik google, yang terbaik untuk ibu hamil adalah susu kambing... In sha Allah... Atas diri masing² la ye...Sebab ramai yang mengatakan bahawa susu² di pasaran mengandungi kandungan gula yang agak tinggi dan tak sesuai untuk ibu² mengandung terutama yang ada diabetis.

Selain itu ada juga para ibu hamil yang mengambil susu segar... Bila tanya nurse...Katanya tak kisah pun susu apa janji susu tepung untuk bekalkan kita kalsium mahupun susu segar... Janji masa mengandung ni jangan tak minum susu. Perlu minum untuk ibu dan anak dalam kandungan

Ini Ninie senaraikan buat para ibu yang nak mencuba susu² untuk ibu mengandung yang ada di pasaran. Macam yang dinyatakan sebelum ini... Ianya percuma sahaja.... Selamat 'Request Sample' ye...

Pst... Setakat ni yang sampai depan pintu rumah  macam pic di bawah ni... Yang lain² tak salah untuk mencuba.

Nak tahu Ninie minum susu apa? Meh jenguk link ini :

http://darlingniniefamily.blogspot.my/2016/04/susu-pilihan-ninie-ketika-hamil.html


Susu dari Friso Gold...

SSusu dari EnfamamaA+, siap ada fridge magnet, CD classical music, pelekat  kereta 'Family On Board' gitu....

Susu dari Wyeth (S-26) siap ada kad cantik rama² gitu

Susu Mamil Mama dari Dmex ni ha... memang terbaik... kotak besar lagi 600g. Ada jenguk di pasaraya, harga untuk 1 kotak macam ni dah cecah RM 30.++ Siap dapat beg lagi.... Nanti boleh letak lampin baby ye...



S-26 : https://www.wyethnutrition.com.my/en/products/free-samples


FRISO GOLD : http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold

ANMUM : http://www.anmum.com.my/request-for-sample/

DUTCH LADY : http://www.smartmoments.com.my/public/product/sample_page

DUMEX : http://www.dumex.com.my/pages/requestsample.aspx?frsmpl

ENFAGROW : http://meadjohnsonasia.com.my/pdpa/enfa_sqform/?ref=frontpanel

SUSU KAMBING : http://lazzsusukambing.com/borang-sample.html