"Diam Bukan Tanda Setuju. Marah Bukan Tanda Benci. Senyum Bukan Tanda Gembira. Tertawa Bukan Tanda Sedang Bahagia. Muram Bukan Tanda Berduka. Menangis Bukan Tanda Merana. Kadangkala Perasaan Sukar Untuk Diungkapkan. Apakah Yang Diimpikan Bisa Menjadi Kenyataan. Aku Cuma Ingin Bahagia Dalam Kehidupan Dunia & Akhirat Bersama Insan Tersayang. Ya Allah, Tabahkanlah Hatiku, Kuatkanlah Imanku, Tunjukkanlah HidayahMu, Sinarilah Jalan Yang Bakal Ku Lalui Dengan Nur & RahmatMu, Bimbingilah Aku Ke Jalan Yang Di Redhai OlehMu"

Tuesday 9 July 2013

RESEPI : Daging Pedas


Bahan²
Daging (Ninie rebus siap² hingga empuk dengan bawang putih & halia)
Bawang Merah (Besar)
Bawang Putih
Halia
Lada Kecil @ Cili Padi - Ikut pedas masing²
Perasa - Gula+garam+serbuk perasa
Minyak untuk menumis
Sedikit air (Guna air rebusan daging lagi bagus)  

Cara²nya :
1. Kisarkan bawang merah+putih+halia+cili padi bersama² menggunakan pengisar kering... (nak guna lesung batu pun boleh.
2. Tumiskan bahan² (1) tadi sehingga naik bau @ sedikit kering. Jangan terlalu garing ye...
3. Masukkan daging bersama air rebusannya..
4. Masukkan perasa. Biar hingga mendidih @ daging hingga empuk.

*Nota : Mengikut citarasa anda sama ada mahu ianya berkuah @pun kering...